Warning: include(html/template.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/inroosfi/public_html/test-it/templates/clever/index.php on line 101

Warning: include(): Failed opening 'html/template.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/inroosfi/public_html/test-it/templates/clever/index.php on line 101

Psykologinen Pääoma

Psykologinen Pääoma

Itseluottamus ja onnistuminen

Isäntäkategoria: Kyvyt & Kasvu... Kategoria: Psykologinen Pääoma

 

Itseluottamus kuuluu oleellisena osana henkilön psykologiseen pääomaan.
Itseluottamus on henkilön usko omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa. Paras tapa kasvattaa sitä on suoda itselleen onnistumisen kokemuksia.

Itseluottamuksen vaikutuksia on tutkittu pitkään ja perusteellisesti ja se korreloi voimakkaasti työssä menestymisen, viihtymisen ja elämäntyytyväisyyden kanssa.

Lue lisää...

Sisukkuutta haasteisiin vastaamiseen ja kieltäytymiseen

Isäntäkategoria: Kyvyt & Kasvu... Kategoria: Psykologinen Pääoma

Sisukkuutta on kolmenlaatuista,

 

Tavallisesti sisukkuus liitetään sisuun, eli tahdon sisukkuuteen. Tätä tarvitsemme pysyäksemme kiinni suunnitelmissamme, vaikka tulee takaiskuja, väsymystä ja hämmennystä matkalla tavoitteeseen. Tahdon sisukkuus on se, jonka avulla otamme itseämme niskasta kiinni ja jatkamme juuri silloin, kuin tuntuu kaikkein hankalimmalta.

 

Emotionaalinen sisukkuus

Lue lisää...

Optimismista virtaa

Isäntäkategoria: Kyvyt & Kasvu... Kategoria: Psykologinen Pääoma

 

Onko lasi puolitäysi vain puolityhjä? Vanha vitsi mutta kuvaa hyvin tilannetta. Mitä eroa siinä sitten on, kun luonnontieteellisesti molemmat antavat lasin vesimäärälle saman tuloksen?

Optimistisilla ihmisillä on kaikki paremmin! He kerta kaikkiaan kykenevät näkemään elämän valoisamman puolen ja vahvistamaan sitä. Optimistit ovat positiivisia vastoinkäymisissä ja varmoja tulevaisuudesta. He tietävät miten ottaa kaiken irti mahdollisuuksista. He nostattavat tunnelmaa ja luovat positiivista ilmapiiriä.

Optimistit kyllä ymmärtävät kun he ovat ongelmissa. Mutta heillä on optimistinen ja valoisa asenne ongelman ratkeamiseen.

Lue lisää...

Toiveikkuus on kaksijakoinen

Isäntäkategoria: Kyvyt & Kasvu... Kategoria: Psykologinen Pääoma

Tutkijat Snyder, Irving, and Anderson (1991) määrittelevät toiveikkuutta positiivisena motivaatiotilana, joka perustuu kahden psyykkisen energian onnistuneesta yhteispelistä:

  1. tavoitteeseen suunnattu energia (tahdonvoima); sisäinen kontrolli, joka luo päättäväisyyttä ja motivaatiota saavuttaa päämäärää
  2. suunnitteluun käytetty energia (polkuvoima); vaihtoehtoisia suunnitelmia ja sovellutuksia, joita otetaan käyttöön matkalla päämäärään.

 Nämä kaksi toimintaa on syytä pitää tasapainossa.

Kun tahdonvoimaa on enemmän

Lue lisää...